Rulotistul "BUCATARU VESEL "
2 participanți
Pagina 1 din 1
Rulotistul "BUCATARU VESEL "
Am observat ca multi dintre voi sunteti artisti la mancarica , exemplu Victor care ne-a facut de la pizza pana la ciorbe..
....nu mai zic de Jugaru' ( ILIE Cristian ) care e artist in domeniu.... de asemenea sotiile multora dintre colegi care ne-au incantat papilele gustative ....
Acest motiv m-a determinat sa creez acest topic in care vom adauga retete .
...daca va incanta ideea facem la intalniri un concurs de gatit ! chiar si de 1 mai
incep cu o tochitura poate fi romaneasca sau dobrogeana cu sau fara oua ochiuri deasupra ... ideea e ca se poate face la rulota !
cei care vin cu alte retete rog sa fie de facut la rulota deci de preferat sa nu necesite cuptor !..sau alte chestii pe care nu toti le avem !
asa cum scriam mai sus se face cu mamaliga , nu am sa descriu cum se face mamaliga py ca toata lumea stie sa fiarba apa si sa puna malai ... sa amestece...
Tochitura de multe ori am facut-o din ce a mai ramas la gratar combinatie de carne de porc , pui si carnati ...
multi mai adauga si ficatei.. noi nu am pus
- se pot pune cubulete de carne de porc
-se da o prajeala la ceva ciuperci in ulei
apoi se adauga carnea - ( daca afost carnea cruda se lasa la rumenit la inceput cu ulei o prajeala )
se combina cu 1-2 cani de apa , se poate pune si vin o cana sau 2 alb ( jugaru zice sa pun rosu )
adaugam si 2-3 linguri de pasta tomate
de preferat e sa se lase la foc mic 15-20 min
punem si ceva usturoi
personal imi place sa stea la foc fara sa scada prea mult deci imi place sa aiba o cantitate mai mare de sos
mai punem si 2 foi de dafin , piper ,,,,, mamaliga o facem in paralel cu treaba asta...
Pofta buna !
[Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea acest link]
va urma pomana porcului , nu am vrut sa iau aceasta placere unui preten pupincurist.... ala cu catelu alb cret si pufos !
NU veniti va rog cu fel de fel de copy paste....
NU postati inutil gen " ok " frumos , "BUna asta !" postati doar la subiect ! .. va rog , e doar o recomandare nu regula
....nu mai zic de Jugaru' ( ILIE Cristian ) care e artist in domeniu.... de asemenea sotiile multora dintre colegi care ne-au incantat papilele gustative ....
Acest motiv m-a determinat sa creez acest topic in care vom adauga retete .
...daca va incanta ideea facem la intalniri un concurs de gatit ! chiar si de 1 mai
incep cu o tochitura poate fi romaneasca sau dobrogeana cu sau fara oua ochiuri deasupra ... ideea e ca se poate face la rulota !
cei care vin cu alte retete rog sa fie de facut la rulota deci de preferat sa nu necesite cuptor !..sau alte chestii pe care nu toti le avem !
asa cum scriam mai sus se face cu mamaliga , nu am sa descriu cum se face mamaliga py ca toata lumea stie sa fiarba apa si sa puna malai ... sa amestece...
Tochitura de multe ori am facut-o din ce a mai ramas la gratar combinatie de carne de porc , pui si carnati ...
multi mai adauga si ficatei.. noi nu am pus
- se pot pune cubulete de carne de porc
-se da o prajeala la ceva ciuperci in ulei
apoi se adauga carnea - ( daca afost carnea cruda se lasa la rumenit la inceput cu ulei o prajeala )
se combina cu 1-2 cani de apa , se poate pune si vin o cana sau 2 alb ( jugaru zice sa pun rosu )
adaugam si 2-3 linguri de pasta tomate
de preferat e sa se lase la foc mic 15-20 min
punem si ceva usturoi
personal imi place sa stea la foc fara sa scada prea mult deci imi place sa aiba o cantitate mai mare de sos
mai punem si 2 foi de dafin , piper ,,,,, mamaliga o facem in paralel cu treaba asta...
Pofta buna !
[Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea acest link]
va urma pomana porcului , nu am vrut sa iau aceasta placere unui preten pupincurist.... ala cu catelu alb cret si pufos !
NU veniti va rog cu fel de fel de copy paste....
NU postati inutil gen " ok " frumos , "BUna asta !" postati doar la subiect ! .. va rog , e doar o recomandare nu regula
Caravan Master Chef
1. aia cu rugamintea ar trebui sa fie instituita ca regula , si inca se se aplice penalizari drastice pentru "balarii" si tot felul de postari OFF-Topic
oricare dintre topicuri se incarca aiurea cu raspunsuri din astea "in doi peri" , care pana la urma nu ajuta cu nimic ; pentru raspunsuri din astea exista chat-ul sau PM-ul
2. tochitura fara oua ochiuri este ca nunta fara lautari , asa ca oricum ar fi trebuie musai macar un "ochi"
3. eu unul o voi inscrie pe lista pe Nutzi cu un ciolan cu fasole , salata de varza alba+rosie , sau muraturi asortate
4. daca a-ti luat-o cu pupi'n-curisti sau pupi'n-p...listi cred ca o sa ma retrag definitiv de pe forum
sper sa nu incepeti cu sefi , sefuti , fututi , ras-fututi si pu....limea , adica sa cadem in "patima" altora care in loc sa isi consume energia facand lucruri bune stau de sedinte , comitete si comisii
oricare dintre topicuri se incarca aiurea cu raspunsuri din astea "in doi peri" , care pana la urma nu ajuta cu nimic ; pentru raspunsuri din astea exista chat-ul sau PM-ul
2. tochitura fara oua ochiuri este ca nunta fara lautari , asa ca oricum ar fi trebuie musai macar un "ochi"
3. eu unul o voi inscrie pe lista pe Nutzi cu un ciolan cu fasole , salata de varza alba+rosie , sau muraturi asortate
4. daca a-ti luat-o cu pupi'n-curisti sau pupi'n-p...listi cred ca o sa ma retrag definitiv de pe forum
sper sa nu incepeti cu sefi , sefuti , fututi , ras-fututi si pu....limea , adica sa cadem in "patima" altora care in loc sa isi consume energia facand lucruri bune stau de sedinte , comitete si comisii
adrian05ro- top membrii
- Mesaje : 1180
Data de inscriere : 21/11/2011
Varsta : 60
Localizare : Bucuresti sector4
Re: Rulotistul "BUCATARU VESEL "
ouale la tochitura si Nutzi cu fasolea cu carnati raman "in picioare"
adrian05ro- top membrii
- Mesaje : 1180
Data de inscriere : 21/11/2011
Varsta : 60
Localizare : Bucuresti sector4
Re: Rulotistul "BUCATARU VESEL "
PAI BAGA SI TU CEVA PE ACI ca am vazut ca stiai la Cheile Rasnoavei sa faci si clatite si omleta " complicata " le mananci fara s ane zici cum le faci ?
Re: Rulotistul "BUCATARU VESEL "
nu sunt niste retete nemaipomenite , si nu am pretentia sa concurez cu ele , dar asa pentru ca m-ai zgandarit o sa le "dezvalui"
Omleta de Duminica :
- oua
- unt
- sunca sau bacon ( kaizer)
- rosii
- ceapa
- branza sau cascaval ori mozarella
- marar
se topeste untul in tigaie , se pune ceapa si se caleste 2min, se adauga sunca , inca 2min , se adauga rosiile taiate cat mai mici , si dupa 3-4 minute se adauga ouale
se amesteca in permanenta cu o spatula din lemn , si cand este aproape gata ( cand incepe sa se inchege) se adauga branza
cand se ia de pe foc se adauga mararul tocat marunt si se lasa macar 1min ca sa prinda miros
Clatite cu dulceata sau gem
sau pentru cunoscatori cu : smantana, branza sarata , usturoi si marar
- oua
- faina
- sifon sau lapte
- putina sare
- ulei
- ideal ar fi sa pui si putin bicarbonat , pentru ca le face mai pufoase
se amesteca intr-un castron cu telul ( am ajuns la concluzia ca am 2 teluri la rulota : hmmmm, oameni nebuni !) ouale , cu faina si se adauga treptat sifon sau lapte pana cand compozitia devine fluida dar destul de consistenta ( adica nu o apa chioara)
focul trebuie sa fie iute , se pune tigaia pe foc si se unge cu putin ulei , dupa care se pune compozitie cu polonicul in asa fel incat sa se faca un strat subtire pe toata suprafata tigaii
se coace bine pe ambele fete dupa care se unge cu gem , dulceata , crema de finetti
pentru cunoscatori ,, se poate face o compozitie din smantana , branza, usturoi , si putin marar , compozitie care in opinia mea este bestiala si poate inlocui oricand cu succes dulceata de trandafiri
apropos de dulceata de trandafiri , am o surpriza pentru Victoras Toba
Omleta de Duminica :
- oua
- unt
- sunca sau bacon ( kaizer)
- rosii
- ceapa
- branza sau cascaval ori mozarella
- marar
se topeste untul in tigaie , se pune ceapa si se caleste 2min, se adauga sunca , inca 2min , se adauga rosiile taiate cat mai mici , si dupa 3-4 minute se adauga ouale
se amesteca in permanenta cu o spatula din lemn , si cand este aproape gata ( cand incepe sa se inchege) se adauga branza
cand se ia de pe foc se adauga mararul tocat marunt si se lasa macar 1min ca sa prinda miros
Clatite cu dulceata sau gem
sau pentru cunoscatori cu : smantana, branza sarata , usturoi si marar
- oua
- faina
- sifon sau lapte
- putina sare
- ulei
- ideal ar fi sa pui si putin bicarbonat , pentru ca le face mai pufoase
se amesteca intr-un castron cu telul ( am ajuns la concluzia ca am 2 teluri la rulota : hmmmm, oameni nebuni !) ouale , cu faina si se adauga treptat sifon sau lapte pana cand compozitia devine fluida dar destul de consistenta ( adica nu o apa chioara)
focul trebuie sa fie iute , se pune tigaia pe foc si se unge cu putin ulei , dupa care se pune compozitie cu polonicul in asa fel incat sa se faca un strat subtire pe toata suprafata tigaii
se coace bine pe ambele fete dupa care se unge cu gem , dulceata , crema de finetti
pentru cunoscatori ,, se poate face o compozitie din smantana , branza, usturoi , si putin marar , compozitie care in opinia mea este bestiala si poate inlocui oricand cu succes dulceata de trandafiri
apropos de dulceata de trandafiri , am o surpriza pentru Victoras Toba
adrian05ro- top membrii
- Mesaje : 1180
Data de inscriere : 21/11/2011
Varsta : 60
Localizare : Bucuresti sector4
Re: Rulotistul "BUCATARU VESEL "
adrian05ro a scris:
se amesteca intr-un castron cu telul ( am ajuns la concluzia ca am 2 teluri la rulota : hmmmm, oameni nebuni !)
mai bine 2 decat deloc pt ca apoi strigai in gura mareeeeeeeeeeeee
NUti futu ti castelu' matii , unde-i telu' ?????
scuze , da' nu m-am putut abtine !
Re: Rulotistul "BUCATARU VESEL "
varianta corecta este :
Nuuuttzzziiii futu-ti castelu' matii , unde p...la mea este telu ?
hai ca o dam iar in off-topic
Nuuuttzzziiii futu-ti castelu' matii , unde p...la mea este telu ?
hai ca o dam iar in off-topic
adrian05ro- top membrii
- Mesaje : 1180
Data de inscriere : 21/11/2011
Varsta : 60
Localizare : Bucuresti sector4
Re: Rulotistul "BUCATARU VESEL "
Am facut luni cand am ajuns acasa de la ultima tura din ce a mai ramas de la gratar o tocana
am fiert ceva cartofi apoi am scurs apa si am pus la fiert iar cu putina apa si carnea si cartiofii si ceva "Carnati de Plescoi " + pasta de tomate 700gr ( o cutie )
+ separat am prajit usturoi cu ciuperci
am mai pus foi de dafin , condimente si a iesit o tocanita de te lingi pe degete
Mamaliga nu am facut pt ca avea cartofi .
[Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea acest link]
carnatii Plescoi de la PLescoi ) )
[Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea acest link]
Rezultat final
TOCANITA IMPORVIZATA A LA LUPU ))
[Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea acest link]
Pofta buna !
------------------- va urma ------------------------
sambata de la 13 dupa Cascadorii Rasului
am fiert ceva cartofi apoi am scurs apa si am pus la fiert iar cu putina apa si carnea si cartiofii si ceva "Carnati de Plescoi " + pasta de tomate 700gr ( o cutie )
+ separat am prajit usturoi cu ciuperci
am mai pus foi de dafin , condimente si a iesit o tocanita de te lingi pe degete
Mamaliga nu am facut pt ca avea cartofi .
[Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea acest link]
carnatii Plescoi de la PLescoi ) )
[Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea acest link]
Rezultat final
TOCANITA IMPORVIZATA A LA LUPU ))
[Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea acest link]
Pofta buna !
------------------- va urma ------------------------
sambata de la 13 dupa Cascadorii Rasului
Re: Rulotistul "BUCATARU VESEL "
cand punem in aplicare tot ceea ce s-a scris aici pana acum ?
eu unul o s-o iau pe Nutzi la maciu..(pardon:oops: ) ......intrebari sa ne spuna concret cand are de gand sa ne "jigneasca" cu fasolea aia
revin cu detalii in cel mai scurt timp !
eu unul o s-o iau pe Nutzi la maciu..(pardon:oops: ) ......intrebari sa ne spuna concret cand are de gand sa ne "jigneasca" cu fasolea aia
revin cu detalii in cel mai scurt timp !
adrian05ro- top membrii
- Mesaje : 1180
Data de inscriere : 21/11/2011
Varsta : 60
Localizare : Bucuresti sector4
Re: Rulotistul "BUCATARU VESEL "
Pai nu stiu cand le punem in aplicare.
Personal mi-as dori de ex sa facem la Recea pe 3 un concurs de gatit sau ceva de genu'''
Personal mi-as dori de ex sa facem la Recea pe 3 un concurs de gatit sau ceva de genu'''
Re: Rulotistul "BUCATARU VESEL "
Nutzi a spus ca proxima ocazie cand va face fasolea cu ciolan va fi de Sf.Maria la Ciofrangeni pentru ca acolo avem "organizarea de santier si logistica necesara" si probabil va fi destula lume
adrian05ro- top membrii
- Mesaje : 1180
Data de inscriere : 21/11/2011
Varsta : 60
Localizare : Bucuresti sector4
Pagina 1 din 1
Permisiunile acestui forum:
Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum
|
|